Search

Што ја прави водата IAM WATER SCARDICA® да е толку чиста?


Водата IAM WATER SCARDICA® има многу чист вкус, се разликува од другите води со многу мали количини минерали, или бигор. Тој елемент во сите тикети на води се назначува со ТДС.

IAM WATER SCARDICA® има ТДС =41, и е назначена како ниска минерална вода од Агенциата за Храна на Македониа, која може да се користи за бебиња, и диети.

Како можете да видите водата што ја пиете колку ТДС има, само гледајте во тикетата во шишето?IAM WATER SCARDICA® е исто така позната како една од најчистите води на нашата земја со само 41 милиграм на литар сув отпад. Овие се точно како што сугерира името: остатоци што изгледаат како бели камења на дното на тенџерето откако ќе зовриете водата. Ова е исклучително мал број ако го споредите дури и со најскапите води во светот од кои сите содржат многу поголеми количини на ТДС.Според оценката на Агенцијата за храна на Република МакедонијаВодата Iam Water Scardica© може да се употреба кај новороденчињаод 6-12 месеци, што ја потврдува чистотата и безбедноста на Iam Water Scardica© што треба да ја консумират нашите најмили деца. 


Пијте квалитетна вода и живејте здраво со целото семејство Iam Water Scardica©

за бебешко млеко содржи само 25 мг калциум / магнезиум, и еуште еден пример на оваа вода што е безбедна за консум од бебиња. Iam Water Scardica©, е мека вода што содржисамо 15 мг калциум, магнезиум 1,4 и ТДС 41


Имајќи го ова предвид, можеме слободно да гарантираме дека IAM WATER SCARDICA® е една од најчистите води што некогаш ќе ја пиете. За поголема удобност, треба да се спомене и дека нашата вода ја освои и „Меѓународната награда за вкус и квалитет во Бруксел“, награда со која се покажува квалитетот и чистотата што ја прават нашата вода различна од другите води.

Спектарот на ова гледиште вклучува многу карактеристики, сите од нив се уникатни од

другите, на пример фактот дека IAM WATER SCARDICA® е директно од изворот на нашата Шар Планина, што значи дека е недопрена од луѓето, природно се чисти

Можете да нарачате сега во вибер или whatsup : 076256899 и да ви го донесеме директно во вашиот Дом, Канцелариа или барајте го во најблиските маркети...

Нарачки во број: 076256899

П.С.: нашата цел е вашето здравје и радост...


Високо TDS  во вода може да биде непожелна и штетна?

Може да мириса на горчливо, солено или метално и може да биде непријатно.

Висок TDS се меша со вкусот на храната и пијалоците и ги прави не пожелни да ги консумираат. Некои од минералните соли кои сочинуваат TDS претставуваат различни ризици по здравјето.

Најпроблематични се нитрати, натриум, сулфат, бариум, кадмиум, бакар и флуорид.Ако некое лице пие 1 л вода на ден, неговото или нејзиното тело ќе има преработено 25.550 литри вода во период од 70 години. ако водата не е целосно чиста, се акумулираат 90-158 кг камен што телото не може да го користи.Повеќето ќе бидат елиминирани преку екскреторните канали.Но, дел од нив ќе остане во телото, предизвикувајќи вкочанетост во зглобовите, зацврстување на артериите, камења во бубрезите, жолчни камења и блокада на артериите, микроскопски, капилари и други пасуси во кои течности тече низ целото тело.


Iam Water Scardica© со pH 41, Вода со многу ниска pH вредност. Заштитете се себе си и вашето семејство.


Можете да нарачате сега во вибер или whatsup : 076256899 и да ви го донесеме директно во вашиот Дом, Канцелариа или барајте го во најблиските маркети...

Нарачки во број: 076256899

82 views0 comments