Search

Barërat në Ujin e Pijshëm? Mos pyesni dhe zyrtarët nuk do të tregojnë!


Nga Martha Rosenberg • Botuar fillimisht nga Shoqata e Konsumatorëve Organikë


Kriza kryesore në Flint, Mich., Ka tërhequr vëmendjen kombëtare për rreziqet vdekjeprurëse dhe shpesh të nën-raportuar në furnizimin me ujë publik. Falë industrive kimike, bujqësore dhe farmaceutike, dhe sistemeve të vjetra të ujit, amerikanët po imbibojnë një krijese magjistare të drogës dhe kimikateve shpesh pa e kuptuar atë.


Këto ndotës hyjnë në ujë përmes mbeturinave të drogës njerëzore në ujëra të zeza, ilaçe që përmes toilets shkojnë në kanalizim dhe në tokë, balotazh bujqësore dhe përdorimi i gjerë i i pesticideve, (BPA është përdorur ironikisht në ujë në shishe që njerëzit pijnë për të shmangur rreziqet e ujit të rubinetit!)


Kur është fjala për prodhimet farmaceutike në furnizimin me ujë, të dy industrinë e drogës dhe profesionistët e trajtimit të ujit thonë se gjurmët janë aq të vogla sa që ndoshta nuk paraqesin rrezik për shëndetin publik. Megjithatë ata gjithashtu pranojnë se testimi ka filluar kohët e fundit dhe askush nuk i di efektet afatgjata.


"Nuk ka asnjë dyshim për këtë, produktet farmaceutike po zbulohen në mjedis dhe ekziston shqetësimi i vërtetë që këto përbërje, në përqendrimet e vogla që ata janë, mund të shkaktojnë ndikime në shëndetin e njeriut ose në organizmat ujorë", vuri në dukje Mary Buzby, drejtor i teknologjisë mjedisore për Merck.


Iam Water Scardica, buron nga lartësitë e bjeshkëve të sharrit dhe është i pastër dhe shumë i rekomanuar për konsum të gjërë.

49 views0 comments