Search

E vërteta rreth ujit të pijshëm dhe çfarë duhet të dini për të qenë të sigurt


Mësoni të vërtetën rreth ujit të pijshëm: pse na nevojitet, pse uji juaj mund të jetë i pasigurt dhe çfarë mund të bëni për të mbrojtur veten dhe familjen tuaj.


Uji është absolutisht themelor për shëndetin afatgjatë.


Trupi i njeriut është rreth 60% e ujit, dhe pa të, një person do të vdes brenda pak ditësh. Çdo qelizë, inde dhe organ i vetëm në trupin tuaj ka nevojë për ujë për të funksionuar siç duhet.


Çdo ditë, uji:

Ofron oksigjen në trupin tuaj

Ushqen qelizat e trupit tuaj

Ndihmon grumbullimin e toksinave

Ndihmon në një sistem të shëndetshëm të tretjes

Tret ushqimin tuaj

Mbron organet tuaja jetësore

Disa studiues besojnë gjithashtu se uji mund të jetë "lënda ushqyese" më e rëndësishme për parandalimin e kancerit.


Hulumtimet e botuara në Revistat e Onkologjisë Klinike zbuluan se sa më shumë njerëz që pinë ujë, aq më pak ka gjasa që ata të zhvillojnë kancer të fshikëzës, zorrës së trashë dhe të gjirit.


Për të ruajtur shëndetin e mirë, ju duhet të qëndroni të hidratuar duke konsumuar ujë ose pije, së bashku me ushqimet që përmbajnë ujë.


Shumë ekspertë të shëndetit rekomandojnë që të pini tetë deri në dhjetë gota të lëngjeve në ditë. Për fat të keq, shumica prej nesh konsumojnë shumë pije me gaz dhe pije të tjera me sheqer, alkool dhe lëngje frutash të ëmbla, dhe jo ujë të mjaftueshëm të pastër.


Uji i pastër është një eliksir i fuqishëm për shëndetin. Hidraton trupin tuaj dhe rimbush çdo ujë të humbur gjatë gjithë ditës.


Konsumimi i sasive të mjaftueshme të ujit pakëson lodhjen, përmirëson disponimin dhe tretjen, dhe ndihmon trupin të nxjerrë toksina.
Ocean RobbinsUji nuk përmban sheqer ose kalori, dhe gjithashtu mund të përdoret për të bërë pije, të tilla si çaji apo kafe, secila prej të cilave siguron antioksidantë të fuqishëm për nxitjen e shëndetit dhe fitotehieve terapeutike. (Në të vërtetë, hulumtimi më i fundit tregon se pirja e kafesë në moderim mund të zvogëlojë rrezikun e disa llojeve të kancerit.)


Shumica e njerëzve e kuptojnë se trupi i tyre ka nevojë për ujë për të lulëzuar, por fatkeqësisht, miliona njerëz po e helmojnë veten dhe familjet e tyre pa dijeninë se uji që pijnë nuk është i pastër. Një përqindje e lartë e ujit të pijshëm sot është i ndotur me kimikate ose ndotës të tjerë.


A është i sigurt juaj i ujit? E vërteta rreth ujit të pijshëm mund të të befasojë

Ndërsa e dimë se uji është kritik për mbijetesën tonë, shumë prej nesh janë larguar dhe janë shkëputur nga të kuptuarit se nga vijnë ujërat tona. Ne kemi marrë një qasje pasive, tepër të besueshme për cilësinë e ujit që rrjedh në shtëpitë dhe shishet tona.Për fat të keq, duke mos marrë kohë për të hulumtuar cilësinë e ujit të tyre dhe ndotësve potencialisht të dëmshëm në të, njerëz të panumërt po e vënë vetveten dhe familjet e tyre në rrezik për një sërë efektesh anësore shkatërruese, duke përfshirë kancerin.


Plumbi në ujë: Është në më shumë vende se sa mendoni


Në vitin 2015, Flint, Michigan papritur mbizotëronte lajmin me tituj që përshkruanin nivelet e larta të plumbit në ujin e pijshëm të shërbyer për popullsinë, përfshirë fëmijët.


Nivelet e larta të plumbit mund të prishin qelizat e trurit, IQ më të ulët dhe mund të çojnë në vështirësi në të mësuar dhe probleme në sjellje. Plumbi gjithashtu heq zinkun e rëndësishëm që trupi ka nevojë për të lulëzuar.


Por ndotja e ujit nuk është vetëm në Flint. Jo edhe afër. Sipas një hetimi të botuar në The Washington Post: "Plumbi (tani) e ndot ujin në të gjithë SHBA, tregojnë të dhënat e EPA."


Pjesa vazhdon të përshkruajë se rreth 20% e sistemeve të ujit në Shtetet e Bashkuara janë gjetur të kenë nivele të pasigurta të plumbit.


Në mesin e këtyre sistemeve të ujit, 350 ditë dhe shkolla humbën testet e plumbit gjithsej 470 herë në mes të 2012 dhe 2015. Vetëm në New Jersey, 11 qytete kishin një përqindje më të madhe të fëmijëve me nivele të rrezikshme të lartë të plumbit se Flint.


Toksina të tjera që mund të jenë në ujin e çezmes

Shokuese, plumbi nuk është i vetmi ndotës që prekë njerëzit.


Testet e fundit kanë zbuluar se Chromium-6, shkaktari më i rrezikshëm që shkakton kancerin, i bërë i famshëm në filmin Erin Brockovich, është duke ndotur furnizimin me ujë të më shumë se 75% të të gjithë amerikanëve.


Përkundër këtyre testeve, lobimi nga industria dhe kompanitë e shërbimeve kanë parandaluar rregullat e forta që do të sillnin nivelet e kromit -6 në zona të sigurta.


Nëse këto ndotës të rrezikshëm nuk ishin mjaft seriozë, studimet tregojnë gjithashtu se furnizimet tona me ujë përmbajnë një sërë kimikash të tjera toksike, të tilla si mbetjet e drogës, duke përfshirë antibiotikë, ilaqet kundër depresionit, hormonet nga pilulat e kontrollit të lindjes dhe ilaçet kundër dhimbjeve.


Kimikatet nga karburantet e raketave (të njohura si perklorati) kanë qenë të lidhura me problemet e tiroides në gratë shtatzëna dhe fëmijët e vegjël.


Studimet e EPA kanë zbuluar se midis 5 dhe 17 milionë amerikanë janë të ekspozuar ndaj perchlorate në ujin e tyre të pijshëm.Çka rreth ujit të shishe?

Një nga zgjidhjet më popullore për njerëzit, me dëgjimin e rreziqeve dhe ndotësve në ujin tonë të rubinetit, është që të kthehet në ujë në shishe.


Për fat të keq, uji i ambalazhuar zakonisht nuk është më i sigurt - në fakt, uji në shishe shpesh është vetëm ujë me presion të lartë të mbuluar me plastikë. Ku prodhuesit e ndryshëm përdorin gjithashtu kemikate për të mbajtur ujin të pastër.


Dhe është e shtrenjtë. Një person i vetëm që pinte 8 gota uji në shishe në ditë do të kalonte një minimum prej 400 dollarë dhe më shumë se 1600 dollarë në vit, varësisht se ku e ka blerë.


Uji në shishe gjithashtu përbën një rrezik për mjedisin me hedhjen e shisheve plastike - në të vërtetë, rreth 50 milion shishe plastike përfundojnë në deponitë çdo vit.


Çfarë mund të bëhet për këtë?

Përkundër bombardimeve me raporte të reja pothuajse çdo javë rreth rreziqeve në ujin tonë të pijshëm, rregulloret dhe rekomandimet e paraqitura nga EPA dhe qeveria federale janë mjerisht joadekuate.


Pak ndryshime janë miratuar dhe qytetari mesatar mbetet pothuajse tërësisht i painformuar për cilësinë dhe sigurinë e ujit që po pijnë.


Individët, megjithatë, kanë fuqinë për të marrë sigurinë e ujit të tyre në duart e tyre dhe për të mbrojtur veten dhe familjet e tyre.

Ocean Robbins

Tani ekzistojnë disa filtra të ndryshëm të ujit të disponueshëm në treg, secila me përfitimet dhe dobësitë e veta.


Këtu është një përmbledhje themelore e Grupit Punues Mjedisor për llojet më të shpeshta të filtrave të ujit aktualisht në dispozicion.SI DO TË DINIM NËSE, IAM WATER SCARDICA® ËSHTË I MIRË PËR NE? NE JEMI UJË 95% KUR LINDIM. JEMI 70% UJË KUR JEMI TË RITUR.
Kjo është arsyeja pse ju duhet gjithmonë të konsideroni, që të pini ujë me cilësi të lartë. IAM WATER SCARDICA® është nga aquiferi artesian, që është sinonim për Ujërat më të Mirë në Botë.

PSE DUHET TË PI IAM WATER SCARDICA®, PERDERISA TË GJITHE UJËRAT PËR MUA JANË NJËLLOJ?

JO ata nuk janë të njëjtë, të gjitha ujërat janë të mira, por ka ujra që janë më të mirë, gjithmonë duhet të kërkoni analizën e ujit që vjen direkt nga buurimi, mos shikoni reklamën dhe atë që shitësit vendosin në etiketën e ujit . Sepse ka ujra të filtruar artificialisht, kimikisht dhe kjo do të thotë se struktura e natyrës është zhdukur përgjithmonë, gjithashtu ka rregulla nga Agjencioni i Ushqimir, kështu që ju për të prodhuar dhe shitur duhet të respektoni regullat. Dhe këto kompani detyrohen të blejnë linja filtri shumë të shtrenjta dhe të përdorin kimikate për të pastruar bakteriet, pesticidet, arsenikun dhe mineralet e rënda. IAM WATER SCARDICA® është bakteriologjikisht i pastër, mbushim shishet me të njëjtin ujë që është në buriminin artesian. Kjo është arsyeja pse lista jonë e plotë e analizës është gjithmonë e hapur për publikun.

ÇFARË RRETH UJIT NGA RUBINETI UNË E PI DHE BËJ USHQIM, A është kjo e mirë për shëndetin tim? ​
Nga uji i rubinetit dhe kimikatet që përdorin të tjerët ne vendosëm të investojmë në këtë biznes, kur kuptuam se IAM WATER SCARDICA® është i pastër, është me strukturë të ulët të mineraleve, pH është 7.2 dhe kjo është ideale për familjen tonë, kjo ishte qëllimi ynë që çdo familje të ketë mundësi të pijë ujë të pastër burimi.

Na tregoni në komentet: Tani që e dini të vërtetën rreth ujit të pijshëm, cilat veprime do të ndërmerrni për të mbrojtur veten dhe ata që ju interesojnë?


459 views0 comments